на живо

Дойчев и Йоргов с победи на първото европейско на Световния киокушин съюз

Международната бойна галавечер SENSHI 9 предложи много емоции

Българските състезатели Кристиян Дойчев и Николай Йоргов спечелиха пояси от първото по рода си европейско първенство на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU). Двубоите се разиграха снощи на международната бойна галавечер SENSHI 9 в препълнения от публика Амфитеатър на черноморския курорт Камчия и бяха част от много сериозна и предизвикателна бойна програма.

Шоуто започна с 6 финала от европейското първенство, като трети подред беше многократният ни републикански шампион по карате киокушин и медалист от световни и европейски киокушин и муай тай първенства Николай Йоргов. Той надви Руслан Насибулин от Беларус в категория до 80 кг по правилата KWU Senshi, след изиграването на пълните три рунда от първенството.

Веднага след срещата между Йоргов и Насибулин, на ринга на SENSHI 9 излезе Кристиян Дойчев, който е европейски шампион по киокушин от Португалия за 2019 г., сребърен медалист от световното първенство в Нур-Султан, Казахстан, и носител на приза "Най-добър спортист" на годишните награди "Златен пояс" на Националната асоциация на бойните спортове в България. Той победи французина Жан Пол Жако с единодушно съдийско решение в категория до 85 кг.

Втората част на вечерта предложи на жадната за екшън публика много изненади и 7 професионални двубоя по правилата KWU SENSHI и KWU Full contact, в които за поясите SENSHI Champion се състезаваха и трима българи. В категория до 70 кг. Драгомир Петров от България надви дебютанта Карлос Гарсия от Испания след пълни три рунда.

Втората българска победа при професионалните двубои на SENSHI 9 отиде при Едуард Алексанян, който победи с единодушно решение Павел Шелест от Беларус в категория до 80 кг.

Развоят на третата професионална среща в програмата на SENSHI 9 беше и една от големите изненади за вечерта. Хърватският боец Андрей Кедвеш, който направи своя дебют в международната верига в Камчия, победи ветерана и капитан на националния ни отбор по кикбокс Атанас Божилов чрез съдийско решение след допълнителен рунд. Оспорваната среща се проведе по правилата на KWU Full Contact в кат. до 75 кг.

В SENSHI 9 и в тридневния турнир на европейското първенство на Професионалната лига на KWU участваха бойци от 17 държави, които предложиха атрактивни битки и много екшън.