на живо

Доминацията продължава! "Байерн" е шампион на Германия за осма поредна година

Баварците с рекордна 30-та титла

Getty Images

"Байерн" Мюнхен е шампион на Германия за осма поредна година! Баварците си осигуриха рекордната 30-та титла предсрочно, след като спечелиха с 1:0 като гости на "Вердер" Бремен в мач от 32-ия кръг на Бундеслигата.

Единственото попадение на "Везерщадион" отбеляза завърналият се след наказание Роберт Левандовски. Полякът се разписа в 43', като за него това бе гол №31 през настоящата кампания.

Снимка: Getty Images

Тимът на Ханзи Флик можеше да запише и по-изразителен успех, но пропиля добри ситуации пред вратаря Иржи Павленка. Баварците не изпуснаха контрола дори и след 79', когато останаха с 10 души заради втори жълт, респективно червен картон на Алфонсо Дейвис.

С 11-ата си поредна победа "Байерн" събра актив от 76 точки - вече 10 повече от преследвача "Борусия" Дортмунд. "Жълто-черните" все още не са изиграли своя мач от кръга - домакинство на закъсалия "Майнц", но няма как да застигнат баварския колос.

В същото време "Вердер" продължава да води битка за оцеляване в елита. "Бременските музиканти" заемат предпоследната 17-та позиция с 28 точки. "Вердер" е губил мястото си в Бундеслигата само веднъж в историята - преди 40 години, а тогава успява да се завърне още на следващия сезон.

Тагове: