на живо

Домусчиев: Фантасмагория е един клуб сам да договаря ТВ правата (ВИДЕО)

"Нямам претенции как клубовете си делят парите от телевизионни права", заяви собственикът на "Лудогорец" и на телевизията, която излъчва мачовете

Домусчиев: Фантасмагория е един клуб сам да договаря ТВ правата (ВИДЕО)

Собственикът на футболния "Лудогорец" Кирил Домусчиев заяви, че е разговарял с мажоритарния собственик на "Левски" Наско Сираков и му е дал съвет как "сините" могат да излязат от кризата, която назря в клуба след промените в Закона за хазарта, които засегнаха основния му спонсор - компания за лотарийни игри, собственост на бизнесмена Васил Божков, който има обвинения от българската прокуратура и се намира в Дубай.

"Левски" продължава да трупа дългове и да се издържа предимно с дарения от фенове. Днес (8 юли) "сините" загубиха от "Лудогорец" с 0:3.

"Грандовете трябва да се стабилизират. Наско Сираков? Имахме среща с хората от "Левски", казах им някои идеи, които биха били полезни за стабилизирането на "Левски". Всичко зависи от феновете. Ако раздадат милион членски карти, по 10 лева, са 10 милиона лева. Не мисля, че за всеки фен, който обича отбора си, е проблем да даде 10 лева на година. А имат и по-богати фенове.", заяви Домусчиев по време на празненствата по случай деветата титла във витрината на "Лудогорец".

Той коментира и казуса с телевизионните права. Те остават в компанията, собственост на Домусчиев. От "Левски" и ЦСКА обаче изразиха недоволство от средствата, които получават.

"Нямам претенции как клубовете ще си делят парите за тв правата, ние не за първа година даваме най-сериозната сума. В Сърбия, Хърватия, Македония сумите са много по-малки. Даваме 6,5 милиона за правата на клубовете, а отиват още 5 милиона за реализацията на продукцията - командировъчни, ПТС-и и т.н. Клубовете да не ме набъркват за разпределението на парите. Ако някой иска да дава повече, да заповяда. Фантасмагория е, че един клуб може да договаря сам условията си. Сега да започнем да преговаряме поотделно с "Барселона", с "Реал" Мадрид, представяте ли си? Правата винаги се държат от федерацията", категоричен беше собственикът на "Лудогорец", който е член и на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз.

Снимка: Lap.bg

След 9-ата спечелена титла Домусчиев заяви, че бюджетът на "Лудогорец" е драстично намален, но добро представяне в евротурнирите остава основната цел пред треньора Павел Върба и футболистите през следващата кампания.

"Намалихме с 50% бюджета, намаляваме и парите за селекция. Почваме да мислим за следващия месец, евротурнирите, новото първенство, нормално. Говорим си за селекцията, имах доста разговори с ръководството и с треньора. Всяка година емоциите са различни, имало е моменти, когато сме печелили титлата в последния мач. Тази година интригата не можа да бъде до края, но пък имахме сериозно препятствие с пандемията, карантината. Радвам се, че отново сме на стадиона и се надявам да се върнем към нормалния живот", заяви Домусчиев.