на живо

Допинг скандал и в английския футбол

Лекар твърди, че е помогнал на 150 спортисти да използват забранени вещества

Огромен допинг скандал може да разтресе английския футбол. Изданието "Съндей Таймс" публикува статия, в която твърди, че над 150 спортисти са използвали забранени стимуланти.

Английските журналисти се позовават на твърденията на доктор Марк Бонар, който признава, че е помогнал на доста представители на спорта да прикрият използването на допинг.

Снимка: Cavendish

Конкретни имена на спортисти не се споменават, но от статията става ясно, че са замесени английски състезател по крикет, британски колоездачи, шампион по бокс, тенисисти и футболисти от английската Висша лига.

Бонар дори е споменал имената на отборите, за които се състезават допингираните играчи - кандидат-шампионът на Англия през този сезон Лестър, лондонските клубове Арсенал и Челси, както и играещият във второто ниво на английския клубен футбол тим на Бирмингам Сити.

От Арсенал веднага излязоха с позиция, свързана с разкритията: "Футболен клуб Арсенал е изключително разочарован от тези неверни твърдения, които нямат основание. "Съндей Таймс" знае, че няма почва за такива обвинения, но въпреки това публикува подобни информации. Нашият отбор приема доста сериозно тази тема, а играчите ни са за добре запознати с въпроса. Ние се придържаме стриктно към всички изисквания от страна на Антидопинговата агенция“

От Челси също реагираха веднага: „Тези твърдения са безпочвени. Освен това, ние никога не сме ползвали услугите на доктор Бонар. Също така нямаме данни наши футболисти да са се лекували при него. Ние спазване всички изисквания в тази област и нашите футболисти са запознати в детайли с разпоредбите и редовно са тествани от съответните органи“

Разкритията на Бонар се появяват в разгара на световен допинг скандал. В последните месеци доста атлети, предимно от Източна Европа, бяха уличени в употреба на забранени от Световната Антидопингова агенция вещества. Сред тях бе и Спортист номер 1 на България за 2015 - Габриела Петрова.

Авторитетното издание "Sunday Times"

Прочети още на: http://www.gol.bg/chelsea/2016-04-03/skandalno-igrachi-na-arsenal-chelsi-i-lestar-vzimali-doping

Авторитетното издание "Sunday Times"

Прочети още на: http://www.gol.bg/chelsea/2016-04-03/skandalno-igrachi-na-arsenal-chelsi-i-lestar-vzimali-doping