на живо

Дори и да си в кал до ушите, победата е най-важна (ВИДЕО)

За трета година в Париж провеждат уникално състезание

Getty Images/Guliver Photos

Хиляди участници се хвърлиха с главата надолу в калта по време на ежегодното уникално състезание с препятствия, което се провежда в покрайнините на Париж. Предизвикателството "Калният ден" е изключително популярен във френската столица и всяка година в тридневните надпревари се включват огромен брой хора.

Уникалното трасе е с дължина 13 километра. То е изградено на територията на военен лагер, западно от мегаполиса. Съдържа 20 препятствия, вдъхновени от съоръженията, които използват военните при своите тренировки.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В различни участъци състезателите трябва да пълзят в калта, да скачат в басейн, пълен с кал, както и да се набират по въже, поставено над басейн с ледено студена вода.

Възможностите за участие са две - индивидуално или в групи по четирима. Включилите се в неповторимата мръсна надпревара финишираха изключително изморени, но и в същото време радостни от преживяното. Повечето споделиха, че въпреки физическото изтощение и трудността на препятствията, атмосферата е направила преживяването незабравимо.

"О, лесна работа", пошегува се един от състезателите Никола Майган. "Не, всъщност бе доста сложно, но в крайна сметка се справихме. А и всички се веселихме много."

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Беше трудно, но и много забавно. Справихме се чрез истински отборен дух. Организацията на състезанието бе отлична. И да, сега всичко ни боли, но определено си заслужаваше.", коментира друг участник.

Предизвикателството "Калният ден" стартира в Париж през 2013 година. В тазгодишното издание на надпреварата, провела се между 8-ми и 10-ти май, се включиха около 25 хиляди души.

Вижте и картина от парижката кална надпревара: