на живо

“Драконите“ от Уелс изпепелиха вледенена Русия

Уелс е на върха в група "Б" след класическа победа и равенство на Англия в другия мач

Getty Images

Уелс победи Русия с 3-0 на ст. „Мунисипал“ в Тулуза в двубой от група "Б" на Евро 2016 . Головете за безапелационния успех на британците отбелязаха Нийл Тейлър, Аарън Рамзи и Гарет Бейл. Победата осигури първото място в групата за „драконите“ с шест точки.

Снимка: Getty Images

През целия двубой възпитаниците на селекционера Крис Коулман бяха далеч по-активни и изобретателни в атака. Още в 11-ата минута хубав пас на Джо Алън намери Аарън Рамзи, който излязъл очи в очи с Игор Акинфеев просто копна топката и елегантно отбеляза.

Само 9 минути по-късно Уелс нанесе втори удар. След впечатляващ дрибъл през центъра на терена, дело на звездата на тима Гарет Бейл, руски защитник изрита топката на посоки и тя попадна в краката на левия бек Нийл Тейлър в близост до руската врата.
Снимка: Getty Images

От първия опит Тейлър не успя, тъй като Акинфеев се намеси, но при добавката защитникът беше точен и покачи на 2-0.

До края на първата част и впоследствие до края на мача Рамзи и Бейл бяха най-активни в редиците на Уелс. Халфът на Арсенал няколко пъти стреля отдалеч, но не достатъчно точно. Крилото на Реал (Мадрид) пък продължи с бързите си пробиви с топка в крака, които видимо затрудняваха руската защита.

Селекционерът на „Сборная“ Леонид Слуцки смени централния си защитник Василий Березутски с брат му Алексей Березутски, но тази рокада не промени почти нищо.
Снимка: Getty Images

Именно пас на Рамзи в 66-ата минута намери Гарет Бейл, който технично отбеляза, оформяйки класическия резултат – 3-0.

Русия не предложи почти нищо интересно в офанзивен план за целия двубой. Два пъти - в началото и в края на мача, добри шансове за гол се откриха пред нападателя Артьом Дзюба, но той не съумя да отбележи.

В крайна сметка след разочароващо Евро 2016 руснаците останаха на последното място в група „Б“ с едно равенство и две загуби.

Втори в класирането се подрежда Англия с пет точки след равенство 0-0 със Словакия, а трети са словаците с четири точки, които по всяка вероятност ще са им достатъчни, за да продължат напред като един от най-добре представилите се трети отбори в групите.