на живо

Драма на "Георги Аспарухов"! Мачът е прекратен!

Стоичо Стоилов извади футболистите на Литекс

levski.bg

В истинска драма се превърна дербито на 20-тия кръг на "А" футболна група между Левски и Литекс.

Срещата бе прекратена в края на първото полувреме, след като спортният директор на "оранжавите" Стойчо Стоилов слезе на пистата и прикани играчите да напуснат терена. Причината за това бе недоволството на ръководството на ловчанлии към съдийството на срещата, въпреки че водеха в резултата с 1:0.

В 15-та минута бе изгонен Бьорн Йонсен от гостите заради удар без топка срещу Мигел Бедоя. По-рано преди това Веселин Минев от Левски направи идентично нарушение срещу голмайстора Асприля, но се размина само с жълт картон.

В първата минута на продължението пък втори играч от Литекс трябваше да напусне терена. Рафаел Перез изблъска отново Бедоя без топка. Освен червен картон, реферът Георги Йорданов посочи и бялата точка и отсъди дузпа за Левски.

В този момент Стойчо Стоилов нахлу на пистата и призова играчите на Литекс да напуснат терена. Треньорът на ловчанлии Люпко Петрович бе против, но не успя да разубеди спортния директор.

Мачът бе прекратен, което ще донесе служебна победа за "сините". Левски остава на второ място във временното класиране преди зимната пауза, плътно зад Лудогорец.