на живо

Драма с 24 дузпи класира "Милан" за групите на Лига Европа

Португалският "Рио Аве" за малко да поднесе изненада в плейофите на турнира

Reuters

"Милан" се класира за груповата фаза на втория по сила европейски клубен турнир - Лига Европа. Десетилетие назад "росонерите" не биха се хвалили с подобно постижение, но в последните години италианският гранд така и не може да излезе от кризата и да се върне сред най-силните европейски тимове.

За това феновете изтръпнаха по време на мача на "Милан" срещу непретенциозния португалски "Рио Аве" от плейофите на Лига Европа. "Росонерите" и съперниците им трябваше да преминат през какво ли не в срещата, а накрая да изпълнят и 24 дузпи!

Салемакерс от "Милан" откри резултата в 51-ата минута, но радостта и спокойствието на гостите трая кратко. Португалският тим успя да изравни в 72-ата минута чрез Жералдеш. Последваха продължения. "Рио Аве" излезе напред в резултата още в първата им минута чрез Желсон. 

Домакините се виждаха герои, но в добавеното време на второто продължение Чалханоглу изравни от дузпа. 

Снимка: Reuters

Последваха цели 24 дузпи! В първите 14 нито един от футболистите от двата тима не пропусна. Коломбо от "Милан" даде нова надежда на домакините, но след това и Монте стреля в аут. Вратарите също опитаха късмета си. Донарума и Кишек обаче не реализираха попадения. 

Решителна се оказа пропускът на Жералдеш от "Рио Аве". След него Кяер от "Милан" се разписа, а Донарума спаси при изпълнението на Адерлан.

Снимка: Reuters

Така след чутовна драма "Милан" ще участва за четвърти път в групите на Лига Европа (и предшественика на турнира Купата на УЕФА) в последните 15 години. 

Тагове:

милан рио аве