на живо

Драмата в Moto GP продължава след скандално състезание в Малайзия (ВИДЕО)

Кръг преди края Роси има минимален аванс пред Лоренсо в битката за титлата

Поредно драматично състезание в клас Moto GP на световния шампионат по мотоциклетизъм! Домакин на предпоследния старт за сезона бе пистата "Сепанг" в Малайзия, а развитието на надпреварата завърза още повече заплетения възел за световната титла между Хорхе Лоренсо и Валентино Роси.

Испанецът постигна седма победа за сезона, а неговият съотборник и същевременно пряк конкурент за първото място обърна повече внимание на разразилото се през последната седмица съперничество с Марк Маркес, отколкото на битката на върха.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Така Роси остана трети и авансът му пред Лоренсо преди последния кръг във Валенсия вече е само седем точки. В Испания обаче "Доктора" ще стартира от последна позиция, след като комисарите го наказаха за умишлен удар с Маркес в първите обиколки на днешната надпревара, който принуди световния шампион да се откаже от нея.

Иначе победител в Гран при на Малайзия стана съотборникът на Маркес в "Репсол Хонда" - Дани Педроса. Той постигна втори успех в последните три старта и вече има аткив от 190 точки на четвъртата позиция в генералното класиране.

Роси е лидер с 312, следван от Лоренсо с 307. Маркес е трети с 222 точки. Последното състезание във Валенсия ще се проведе на 8 ноември.