на живо

Дудова пред bTV: Абсурдно е да ме извикат за преборване от вчера за днес (ВИДЕО)

Световната шампионка вече мисли за следващите си състезания

Дудова пред bTV: Абсурдно е да ме извикат за преборване от вчера за днес (ВИДЕО)

Биляна Дудова смята за абсурдно решението да бъде насрочено преборване срещу Тайбе Юсеин "от вчера за днес". Тя не е тренирала от няколко дни и вече е в родния си град Враца.

Именно затова е решила да не се яви на двубоя, насрочен за тази сутрин в Благоевград.

"За мен е абсурдно от вчера за днес да ми кажат, че ще има преборвания. Аз съм в моя роден град Враца и треньорът ми ме е освободил от тренировки още преди 5-6 дни. Това нито е спортсменско, нито е честно, аз да не съм тренирала, а Тайбе да се е подготвяла и в един момент да правим някакви борби. Излишно напрежение преди състезанието.", каза Дудова пред bTV.

"Вече казах официално, че Тайбе ще участва, въпреки че на 18-и, когато имаше преборване, преборването мина. Тя не участва на кантара. Очаквах аз да участвам на европейското първенство."

Снимка: Lap.bg

"След като беше взето такова решение, аз трябваше да го заявя медийно, за да знаят хората защо аз не съм на европейско. Не защото не съм победила, а защото някой се подиграва с мен по най-грозния начин. Надявам се това да не продължава занапред.", каза още тя и добави, че няма да пътува за Будапеща, тъй като вече мисли за следващите състезания в календара.

Вижте повече във видеото.