на живо

"Дунав" с нова победа в първенството

"Драконите" победиха с 2:0 "Локомотив" Горна Оряковица

Lap.bg

"Дунав" Русе продължи с отличното си представяне в Първа професионална лига. Възпитаниците на Веселин Великов победиха като гост с 2:0 "Локомотив" Горна Оряховица. Точни за гостите бяха Антон Огнянов в 55-ата минута и Мирослав Будинов в 66-ата.

"Драконите" създадоха първата сериозна опасност пред вратата на съперника в 20-ата минута. Тогава Ивайло Раденцов изпълни пряк свободен удар, но Стефано Кунчев се намеси авторитетно и изби.

Защитникът на домакините Мартин Кавдански излезе на удобна позиция в 34-ата минута, но не успя да завърши успешно атаката.

Гостите от Русе започнаха по-добре второто полувреме и в 55-ата минута поведоха в резултата чрез Антон Огнянов. 

Домакините реагираха и в 57-ата минута Мартин Кавдански стреля опасно с глава след изпълнения на корнер, но Диян Димов изби топката от голлинията. 

В 66-ата минута нападателят на "Дунав" Мирослав Будинов с плътен удар прекара топката през ръцете на Стефано Кунчев за 2:0. 

До края на мача гостите с лекота удържаха преднината си и се поздравиха с крайната победа.

По този начин преди изиграването на срещата между "Черно море" и "Локомотив" Пловдив "драконите" са еднолично на първото място в първенството с актив от 10 точки. "Локомотив" Горна Оряковица е на 11-та позиция с 2.