на живо

"Дунав" спря лошата серия с класика срещу "Витоша"

Два гола за русенци отбеляза Мирослав Будинов

Lap.bg

"Дунав" записа втора победа от началото на първенството в Първа лига, след като се наложи с 3:0 над "Витоша" Бистрица. Така "драконите" прекъснаха негативната си серия от шест мача без успех в родния шампионат.

Още в началото на мача русенският тим успя да поведе в резултата. В петата минута при грешка на вратаря и на защитата на "Витоша" топката попадна във Васил Шопов, който вкара от около 30 метра в празната врата. 

В следващите минути и двата отбора имаха шанс да отбележат, но без успех. Така се стигна до 41-ата минута, когато Христозов задържа Шопов в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. Мирослав Будинов изпълни дузпата с удар в десния долен ъгъл и направи резултата 2:0 в полза на домакините. 

"Витоша" започна силно втората част, като в 49-ата минута Георги Амзин бе близо до гола, но уцели напречната греда зад Антонов. Десет минути по-късно домакините също можеха да отбележат - Ненов центрира отлично отляво на вратата на гостите и намери Будинов, който обаче отблизо изкара с глава топката в аут. 

Третият гол за русенци дойде в 83-ата минута. Кочилов сгреши, като топката попадна в Будинов, след това го фаулира в наказателното поле, а съдията отсъди дузпа. Будинов за втори път бе точен в мача от бялата точка. 

С тази победа "Дунав" се изкачва на десета позиция във временното класиране на първенството с актив от 8 точки. "Витоша" пък остава на дъното само с 1 точка.