на живо

Дузпи осигуриха бленуван финал на Копа Америка

Аржентина и Бразилия ще спорят за трофея в турнира

Reuters

За 10-ти път в историята Бразилия и Аржентина ще излязат един срещу друг на финалите на Копа Америка! Това стана ясно, след като Лионел Меси и съотборниците му се класираха за важния мач, отстранявайки Колумбия след изпълнение на дузпи. 

В редовното време мачът завърши 1:1. Обичайният заподозрян Лионел Меси вкара за Аржентина още в 7-ата минута. Колумбийците изравниха в 61-ата. Луис Диас бе "виновникът" да се стигне до изпълнение на наказателни удари. 

Снимка: Reuters

При дузпите се прояви вратарят на Аржентина Емилиано Мартинес. 28-годишният страж играе в "Астън Вила" и дебютира за националния си тим на Копа Америка. Мартинес беше изключително съсредоточен при изпълненията, като успя да отрази ударите на Давинсон Санчес, Йери Мина и Едвин Кардона. Единствено Родриго де Пол успя да прати топката зад голлинията. За Аржентина точни бяха Меси, Паредес и Лаутаро.

Така за 29-ти път в своята история "Гаучосите" ще играят на финал на Копа Америка. Меси и компания ще се опитат да спечелят първи трофей от голямо първенство за страната си от 1993 г. насам, когато триумфираха именно на първенството на Южна Америка. 

Снимка: Reuters

Бразилците едва ли ще се дадат толкова лесно, тъй като мечтаят да повторят триумфа си от 2019 г. и за юбилеен десети път да вдигнат трофея. Селесао е успявал да победи Аржентина на финал на Копа Америка само в 2 случая - през 2004 и 2007 г.

Решителният мач е в събота срещу неделя (10 срещу 11 юли).