на живо

Дузпите определиха: "Милан" ще играе на финала за Купата на Италия срещу "Юве"

Отборът на Дженаро Гатузо и "Лацио" направиха 0:0 и в реванша

Reuters

"Милан" ще играе срещу "Ювентус" във финала на турнира за купата на Италия, след като победи с 5:4 "Лацио" след дузпи. Това се случи след две нулеви равенства и общо три часа и половина футбол без голове.

Никола Калинич пропусна най-чистото положение в срещата, след като само две минути преди края на продълженията стреля над гредата от около 12 метра. Секунди по-късно Чиро Имобиле вкара първата дузпа за Лацио, но следващите четири удара бяха отразени от двамата вратари - Томас Стракоша за домакини и Джанлуиджи Донарума за гостите. 

Последва серия от вкарани удари, докато Луис Фелипе стреля неточно от седмата дузпа, а Алесио Романьоли вкара за Милан.

По-рано през деня Миралем Пянич се разписа от дузпа при победата на "Ювентус" с 1:0 срещу "Аталанта". Торинците спечелиха и първия мач със същия резултат.

Снимка: Reuters

"Юве" получи дузпа в 74-та минута, когато Джанлука Манчини фаулира Блес Матюиди в наказателното поле и въпреки че нарушението не изглеждаше съществено, решението остана и след видеопрегледа. Пянич се възползва и се разписа от наказателния удар за крайното 1:0.

Гонсало Игуаин беше голмайсторът на "Ювентус" в първия мач, но аржентинския нападател не игра във втория заради лека контузия.

"Ювентус" има рекордните 12 купи на Италия, включително тези от последните три сезона.