на живо

Два червени картона, шест гола и загуба за "Борусия" приближиха "Байерн" до титлата

"Шалке 04" победи в лудото дерби на Рур

Reuters

"Борусия" Дортмунд се прости с мечтата си да стане шампион на Германия. След лудо дерби на Рур срещу "Шалке 04" и загуба с 2:4, "жълто-черните" изостават на 1 точка от "Байерн" Мюнхен, а баварците са с мач по-малко. 

Феновете на "Борусия" имаха надежда, че ще нарушат 6-годишната хегемония на "Байерн", но след този мач титлата е все по-близо до баварците.

Иначе мачът срещу "Шалке 04" беше истинско зрелище!

"Борусия" поведе с гол на Гьотце с глава. По време на празненствата Санчо беше ударен от хвърлена от трибуните факла, но за щастие не получи сериозна контузия и се върна в игра.

"Шалке" успя да изравни с точен удар на Даниел Калиджури от дузпа, а след това да постигне и обрат чрез Салиф Сане. При този резултат двата отбора се прибраха на почивката, за да се подготвят за лудото второ полувреме.

В 60-ата минута Марко Ройс беше изгонен с директен червен картон заради опасно влизане в краката на Суат Сердар. От отсъдения пряк свободен удар Калиджури вкара втория си гол в мача за 3:1.

Снимка: Reuters

В 65-ата минута домакините от "Борусия" останаха с 9 човека на терена, след като в съблекалнята предварително беше пратен Мариус Волф, който отново атакува Сердар.

Все пак "жълто-черните" върнаха едно попадение чрез Аксел Витсел, но Бреел Емболо от "Шалке 04" оформи крайното 4:2.

Снимка: Reuters

"Борусия" Дортмунд има 8 титли на Германия в актива си, но отборът не е ставал шампион от 2012 г. 

Ако "Байерн" не допусне грешна стъпка, титлата ще бъде 29-та във витрината на баварците и 7-ма поредна за тях.