на живо

Два гола на Митроглу върнаха „Бенфика” на върха в Португалия (ВИДЕО)

„Орлите” се възползваха от грешните стъпки на „Порто” и „Спортинг”

Facebook

Отборът на "Бенфика" остана непобеден от началото на сезона в „Примейра лига” след като успя да надвие „Брага” с 3:1 в мач от петия кръг. Така „орлите” заемат първото място, а за това помогна и грешната стъпка на досегашния лидер в класирането „Спортинг” Лисабон, който загуби с 3-1 от Рио Аве ден по-рано.

Мениджърът на „Бенфика” не можеше да разчита на голмайстора от изминалия сезон – Жонас, но на негово място в състава се появи завърналият се от контузия Константинос Митроглу.

Двубоят започна на високи обороти като и двата отбора имаха отлични шансове да отбележат гол още преди да е изминал четвърт час. Първо Митроглу стреля встрани от гредата, а след това и Педро Сантош изпусна отлична възможност за гостите от "Брага".

Така се стигна до 27-ата минута, когато след хубав пробив на младата португалска надежда Гонсало Гуедеш от ляво, топката се озова в краката на Митроглу и той не пропусна да се разпише за 1:0. До края на първата част по-чистите възможности се откриха пред гостите, но след отлични намеси на Жулио Сезар резултатът остана непроменен.

Второто полувреме започна с натиск от страна на „Бенфика”. В 50-ата минута Гуедеш бе близо да отбележи от пряк свободен удар, но шутът му бе париран от вратаря на „Брага”.

В 68-ата и 69-ата отново Гуедеш можеше да увеличи резултата. И в двата случая ударите му не бяха достатъчно точни.

5 минути по-късно падна и вторият гол за домакините. След пас на Митроглу топката рикушира в играч на гостите и попадна в Пици, който прати топката под плонжа на вратаря Марафона.

В 77-ата минута пък се стигна до класически резултат. Груба грешка на гостите в средата на терена позволи на „орлите” да организират бърза атака, а Митроглу не пропусна възможността да отбележи своя втори гол в мача.

Гостите все пак успяха да върнат едно попадение и да направят резултата 3:1. Лазар Рошич се разписа след изпълнение на корнер в 90-ата минута, но това се оказа недостатъчно за нещо повече.

На 24-ти септември „Бенфика” гостува на новака „Чавес”.