на живо

Два месеца без победа: ЦСКА се препъна и в "Арда"

"Червените" и тимът от Кърджали не успяха да се победят

Lap.bg

ЦСКА продължава тежката си серия в Първа футболна лига. „Червените“ нямат успех в шампионата от 30 август насам, а в последния си мач завършиха 1:1 срещу „Арда“ в Кърджали.

Това е пето равенство за отбора от стадион "Българска армия" в последните 6 мача в родния шампионат.

През първото полувреме тимът на треньора Стамен Белчев беше по-активният на терена в търсене на възможност да открие резултата. Най-опасното положение създаде Амос Юга, който в 41-ата минута разтърси напречната греда след силен шут от границата на наказателното поле.

Снимка: Lap.bg

Втората част предложи няколко интересни положения пред вратите и два гола. Изненадващо резултатът беше открит от „Арда“ в 73-ата минута. Емил Мартинов центрира отдясно, а Светослав Ковачев успя да прати топката в „червената“ врата.

Попадението като че ли събуди гостите. Резервата Джером Синклер осъществи изравняването в 84-ата минута. Той получи топката в наказателното поле на „Арда“, завъртя се добре и я прати във вратата на домакините.

До края на срещата „червените“ изпуснаха още една добра възможност. Синклер обаче прати топката в гредата, а не във вратата. В добавеното време вратарят на „Арда“ Иван Караджов се намеси авторитетно след нов шут на футболиста, пристигнал в редиците на гостите под наем от "Уотфорд".

Снимка: Lap.bg

ЦСКА е на пето място в класирането, като изостава на 7 точки от лидера "Локомотив" Пловдив. "Арда" пък е шести с точка по-малко от "червените".

В четвъртък (29 октомври) ЦСКА ще играе срещу италианския гранд "Рома" във втора среща от груповата фаза на Лига Европа. На 1 ноември тимът посреща "Царско село" на стадион "Българска армия". 

"Арда" се изправя срещу "Берое" в следващия кръг на Първа лига.

Тагове:

цска арда