на живо

Два страхотни гола осигуриха на Тотнъм третото място от Audi Cup (ВИДЕО)

"Шпорите" надиграха Милан с 2:0, "червено-черните" пак не отбелязаха попадение

Getty Images/Guliver Photos

Тотнъм спечели малкия финал от четвъртото издание на престижния приятелски футболен турнир Audi Cup. В мача за третото място лондонският тим постигна ценен успех над италианския гранд Милан, който от своя страна завършва надпреварата без нито един отбелязан гол в два мача. На "Алианц Арена" точни за "шпорите" бяха Насер Шадли и Том Керъл, като и двамата се разписаха с чудесни удари.

В титулярните състави на двата тима имаше много промени, в сравнение с полуфиналните срещи. Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино бе заменил девет от футболистите си, докато колегата му Синиша Михайлович заложи на напълно различна стартова единайсеторка.

Още в 8' Шадли даде преднина на Тотнъм. Белгийският национал нанесе силен, и същевременно техничен, удар от 20 метра, чрез който топката се оплете в далечния ъгъл на вратата, пазена от Кристиан Абиати. Изпълнението на 26-годишния играч бе много специално и е сред фаворитите за най-красив гол на турнира.

До края на първото полувреме Тотнъм продължи да доминира, но Милан все пак имаше своите шансове. При един от тях Алесандро Матри получи подаване в наказателното поле от Игнацио Абате, но чудесният удар на нападателя бе отразен блестящо от 19-годишния вратар на английския тим Люк МакГий.

Последва чисто голово положение пред вратата на Милан, но Абиати се намеси авторитетно при техничен удар по земя на Том Керъл. В края на първата част халфът на Милан Рикардо Монтоливо напусна терена принудително, след като получи неприятен удар в главата. По-късно той бе откаран в болница със съмнения за сътресение на мозъка. На негово място се появи Найджъл Де Йонг.

През втората част Милан игра по-добре, но недостатъчно, за да отбележи гол. Вместо това, "росонерите" получиха второ попадение, което бе дело на Керъл в 71'. 23-годишният полузащитник получи находчиво подаване от Киърън Трипиър, и още с първото си докосване успя да преодолее появилия се след почивката Джанлуиджи Донарума.

В заключителните минути на терена за Милан се появиха и голяма част от титулярите, сред които Карлос Бака и Луис Адриано. Добрата новина за феновете на Тотнъм пък бе участието в мача на Юго Льорис. В 55' френският вратар се завърна на терена, след като в началото на юли счупи ръката си.

Тотнъм започва новия сезон във висшата лига на Англия с гостуване на Манчестър Юнайтед на 8-ми август. 15 дни по-късно Милан стартира кампанията си в Серия А, пътувайки до Флоренция за среща с Фиорентина.