на живо

Двама от "Левски" отказали да намалят заплатите си

Футболистите трябваше да подпишат анекси за редуциране на възнагражденията си с 50%

Lap.bg

Двама футболисти на "Левски" са отказали да подпишат анексите за намаляване на своите заплати, съобщи спортният директор на "сините" Ивайло Петков в интервю за БНР.

В края на март от клуба съобщиха, че футболистите ще намалят възнагражденията си с 50%, докато трае извънредното положение в България.

"До вчера трима не бяха подписали договора за намаляване на заплати, сега останаха само двама. Надявам се разумът и при тях да надделее и всичко да е наред. Няма да споменавам имена, защото се спекулира доста. Те не са отказали, просто им трябва повече време за размисъл. Тези футболисти чакат разговор с техни адвокати и агенти, за да вземат решение", каза Петков.

По непотвърдена информация на "Спортал" тримата, които първоначално са отказали да подпишат анекси са Нуно Рейш, Дени Алар и Франко Мазурек.

Според Петков първенството трябва да се доиграе, включително и с плейофите.

"Лично мое мнение е първенството да се доиграе. Но да се изиграят само два мача и да се спре след това първенството не е сериозно. Не може да караме футболистите да се подготвят 20 дни, за да изиграят два мача. Или играем всички кръгове по програма, или спираме", категоричен е спортният директор на "Левски".

bTV призовава: останете си вкъщи!