на живо

Две купи и два комплекта медали готвят от БФС за последния кръг

Те ще бъдат в Разград и София

От Българския футболен съюз са се подсигурили при какъвто и да е развой на мачовете от последния кръг на Първа професионална лига. 

От централата съобщиха, че ще могат да реагират, ако "Лудогорец" стане шампион, и ако ЦСКА е първи в крайното класиране. За това са изработени два трофея и два комплекта медали.

Те ще бъдат в Разград, където "Лудогорец" посреща "Черно море", и в София, където "червените" играят срещу "Ботев" Пловдив.

"Както подобава на развитите футболни федерации в Европа, БФС има пълната готовност да предостави шампионски трофей и златни медали на първенеца на страната и на двата стадиона непосредствено след изиграването на двубоите от последния кръг в ППЛ. Ръководството на централата още веднъж изразява задоволството си от атрактивния и непредвидим завършек на шампионата и желае успех на съперниците в оспорваната битка за златото.",се казва в съобщението на федерацията.

Разликата между разградчани, които са лидери, и ЦСКА е само точка. Така че "Лудогорец" гони задължителна победа в последната си среща, ако иска за осми пореден път да стане шампион на България. 

"Червените" пък ще се надяват на победа и грешна стъпка на прекия си конкурент.