на живо

Две различни версии за расисткия скандал с капитана на националния отбор (ВИДЕО)

Очаквайте двете гледни точки в централната спортната емисия новини днес (14 май)

Lap.bg

Две различни версии представиха футболистът на "Оборище" Панагюрище Ели Маркес и капитанът на националния отбор и "Лудогорец" Светослав Дяков във връзка с разразилия се расистки скандал.

Бразилецът заяви, че по време на мача от Втора професионална лига между "Лудогорец-2" и "Оборище" е бил наричан "маймуна" и "мангал" от футболиста на домакините. 

"Това ме рани много дълбоко. За това излизам пред медиите. Дяков е един много важен човек - капитан на националния отбор. Не мисля, че такива работи трябва да се случват", каза 35-годишният бразилец, който е играл в ЦСКА, "Славия" и "Локомотив" Пловдив в 10-годишния си престой в България.

Светослав Дяков отговори веднага първо с декларация на клубния сайт, а след това и пред bTV. Той не отрече да е имало размяна на нецензурни думи, но категорично заяви, че не е използвал расистки обиди. Той определи обвиненията като целенасочена атака към клуба.

В подкрепа на капитана на "орлите" се изказаха негови съотборници, както и треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев.

Повече от мненията на двете засегнати страни в скандала може да гледате в централната спортна емисия новини след 19:00 ч.