на живо

Две резерви пратиха "Лудогорец" в групите на Лига Европа

Разградчани ще играят за четвърта поредна година във втория по сила европейски клубен турнир

Facebook

За четвърта поредна година българският футболен шампион „Лудогорец“ ще играе в групите на Лига Европа! Разградчани си осигуриха място в една от 12-е четворки във втория по сила европейски клубен турнир, след като победиха в плейофа „Динамо“ Брест с 2:0 в Минск.

Головете в срещата отбелязаха две от резервите на „Лудогорец“ – Елвис Ману и Ихинио Марин. Те се разписаха през второто полувреме.

Двата тима започнаха предпазливо, като първата по-сериозна възможност за отбелязване на гол имаха от „Динамо“. Седко опита удар, но Пламен Илиев улови.

Снимка: Facebook

След 25-ата минута разградчани наложиха своето темпо, като Баджи, Текпетей и Янков затрудниха защитата на домакините, но без това да се отрази на резултата. Кешерю изпусна най-чистата възможност за „орлите“ през първата част, след като се подхлъзна в наказателното поле.

Той стана автор и на първото по-сериозно голово положение през втората част. Румънецът първо стреля в ръцете на вратаря на „Динамо“, а след това не успя да засече добре с глава.

Снимка: Facebook

Противно на натиска на разградчани, Хачериди от „Динамо“ удари греда за домакините в 70-ата минута. 3 минути по-късно резервата на „Лудогорец“ Елвис Ману откри резултата след страхотна атака и асистенция на Доминик Янков.

Голмайсторът влезе в ролята на асистент в 79-ата минута, когато финтира защитниците на „Динамо“ Брест и подаде на появилия се в игра само 2 минути по-рано Ихинио Марин, който направи резултата 2:0 за „орлите“.

Снимка: Facebook

Това беше достатъчно на българския шампион да си осигури четвърто поредно и общо пето в историята участие в групите на Лига Европа. Най-доброто представяне на "Лудогорец" в турнира е достигането до осминафинал през сезон 2013/2014. След това последваха 3 отпадания на 1/16-финали.

Разградчани ще научат имената на трите отбора, с които ще бъдат в една група, утре (2 ноември) по време на жребия от 14:00 ч. българско време.

Снимка: Facebook

Тагове:

лудогорец