на живо

Двете страни на испанската монета: Време е за финала за Купата на краля

Гледайте "Барселона" - "Валенсия" пряко по bTV Action от 21:30 ч.

Двете страни на испанската монета: Време е за финала за Купата на краля

Всяко хубаво нещо има край, а днес  (25 май) е денят, в който ще бъде сложена последната точка на сезона в турнира за Купата на краля в Испания. Един срещу друг ще се изправят "Барселона" и "Валенсия", а срещата може да гледате от 21:30 ч. пряко по bTV Action.

Какво предстои да видим? Никой не знае! 

Финалите на силните турнири са вълнуващи, защото не говорим за кампания, изградена на тактически решения, а за един мач, в който всичко може да се случи. Така е и днес, въпреки че "Барселона" е сочен за фаворит. 

И няма как да е по друг начин, след като тимът е рекордьор по спечелени трофеи от този турнир - 30 в 40-те си финала! Каталунците са в силна серия, след като в последните 4 години неизменно са носители на Купата. С подобно постижение може да се похвалят само два клуба - "Реал" Мадрид (1906 - 1909 г.) и "Атлетик" Билбао (1930 - 1934 г.). Така че, ако днес каталунците триумфират, те ще запишат уникална победна серия.

Снимка: Reuters

Спечелване на Купата на краля пък би било частичен реванш за феновете, които все още помнят разочарованието от отпадането на Меси и компания от Шампионската лига. Каталунците победиха "Ливърпул" с 3:0 в първия мач от полуфинала, но в реванша допуснаха 4 безответни гола.

От другата страна на игрището ще бъде отборът на "Валенсия". Клубът е печелил трофея 7 пъти, за последно през 2008 г., като това е последното отличие във витрината му. На финал пък е участвал 16 пъти. 

Снимка: Getty Images

Двата тима свършиха работата си в първенството. "Барса" си осигури 26-та титла още преди последния мач за сезона. "Прилепите" пък завършиха четвърти и ще играят в Шампионската лига.

През кампанията те играха два пъти един срещу друг и завършиха наравно - 1:1 на "Местая" и 2:2 на "Камп Ноу".

Мачът ще се играе на стадион "Бенито Виямарин" в Севиля, който се очаква да бъде препълнен за зрелището.

В щаба на каталунците имат проблем с контузени състезатели. Участие в мача няма да вземат вратарят Марк-Андре тер Стеген, както и Луис Суарес, Усман Дембеле и Рафиня. "Прилепите" няма да могат да разчитат на опитния Денис Черишев.

Снимка: Getty Images

Лионел Меси обаче ще е на терена и ще се опита за пореден път да сътвори своята магия! Дали обаче от "Валенсия" ще му позволят?

Гледайте тази вечер от 21:30 ч. пряко по bTV Action!