на живо

Джак Грийлиш плати погребението на фенка на "Астън Вила"

Мия Краен загина при автомобилна катастрофа

Името на звездата на "Астън Вила" Джак Грийлиш обикновено се споменава или заради някой скандал, в който се е замесил, или след силен негов мач. През 2015 г. той бе заснет в пияно състояние по време на почивката му в Тенерифе, след това беше спипан да употребява забранени субстанции, а наскоро наруши противоепидемичните мерки.

Когато иска обаче англичанинът демонстрира своята състрадателност. Медиите на Острова съобщават, че Грийлиш е дарил 2000 паунда за погребението на млада фенка на "Астън Вила".

18-годишната Мия Краен е загинала при тежка катастрофа в Саутуотър, Западен Съсекс през уикенда. Тя е била страстен привърженик на бившия тим на Стилиян Петров, а за любим свои футболист е посочвала именно Грийлиш.

Той пък разбира за кончината ѝ, след като нейна приятелка съобщава в "Инстаграм" и отбелязва профилите на "Астън Вила" и на играча.

Грийлиш е потресен от съдбата на Мия и е сред първите, които изпращат съболезнования на семейството. А заедно с тях и 2000 паунда, които да им помогнат финансово на най-близките ѝ, за да организират достойно погребение.

Майката на починалата фенка разказва, че приживе дъщеря ѝ е искала да учи икономика, но в свободното си време е била голяма почитателка на спорта и се е занимавала с триатлон, плуване и футбол.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mia Craen (@miacraen_x)

След жеста на Грийлиш, семейството е получило още парични дарения, а сумата нарасна до 20 000 паунда.