на живо

Джъстин Гатлин: Чакането контузи Болт

Световният шампион на 100 м се надява ямаецът да преосмисли отказването си

Getty Images

Един от най-големите конкуренти на Юсейн Болт - Джъстин Гатлин, подкрепи атлетите от Ямайка и заяви, че дългото чакане преди старта е основната причина за контузията на световния рекордьор на 100 и 200 м.

Болт не успя да финишира в щафетата 4Х100 м, тъй като получи мускулен спазъм. Това беше последният старт в кариерата на 8-кратният олимпийски шампион.

Съотборниците му се оплакаха от почти 45-минутното чакане преди състезанието, което е нарушило подготовката на всички.

"Аз също смятам, че ни задържаха прекалено дълго в помещението за изчакване. Знаете как е на тези състезания. Не зависиш само от себе си и съдиите. Всички трябва да бъдат готови в един и същи момент, а ако не са, започва чакането. Като познавам Юсейн, съм склонен да вярвам, че наистина това е причината за травмата му. Той винаги е така подготвен, че да не се контузи. Следва си програма и не я нарушава. Та дори и състезания е отказвал, защото не е готов", каза Гатлин.

Именно американицът триумфира в последния индивидуален старт на Болт. 11-кратния световен шампион спечели само бронз на шампионата на планетата в Лондон преди дни. 

Гатлин беше първият, който поздрави дългогодишния си конкурент. Той изрази надежда, че Болт ще преосмисли отказването си и след кратка почивка отново ще се върне на пистата.