на живо

Джибрил Сисе сложи край на кариерата си отново

Бившият френски национал окачва бутонките на 35 години, след като се завърна за кратко на терена

Getty Images

Победителят в Шампионската лига с отбора на "Ливърпул" през 2005 г. - Джибрил Сисе, сложи край на активната си футболна кариера за втори път. Той окачва бутонките на пирона само на 35 години, след като през 2016 г. се завърна за кратко на терена.

Намерението си обяви самият футболист в скорошно интервю.

"Исках да продължа кариерата си, но е време да призная, че съм приключил вече с футбола. С тази страст, с която се занимавах с футбол, ще се занимавам с нови неща - мода, музика. Ще вложа душа и сърце в новата си  кариера - на DJ, продуцент и консултант. Ще развивам и своя марка дрехи", каза Сисе, известен с ексцентричните си прически.

Бившият френски национал започна кариерата си в "Оксер" през 1998 г. Той стана два пъти голмайстор на френското първенство с родния си клуб.

Доброто му представяне във Франция го отведе в "Ливърпул". През 2005 г. той бе част от тима, спечелил Шампионската лига след дузпи срещу "Милан" в Истанбул.

Кариерата на френския нападател продължава в "Марсилия", "Съндерланд" и "Панатинайкос". С гръцкия тим става голмайстор в първенството на южната ни съседка. 

След това Сисе облича фланелките на "Лацио", "Куинс Парк Рейнджърс", "Ал-Гарафа", "Кубан" Краснодар и "Бастия".

През 2015 г. той обяви, че спира с футбола, но след това реши да се върне на терена.

За националният отбор на Франция Сисе има 41 мача и 9 гола.