на живо

Джокович: Григор е с Мария, за какво още може да мечтае?

Сърбинът не спести похвали за своя добър приятел

Григор Димитров и Новак Джокович винаги са демонстрирали своите добри приятелски отношения като не пропускат да се забавляват и извън корта. Сърбинът участва във финалния за годината турнир на ATP в Лондон, където победи Марин Чилич с 6-1, 6-1. На пресконференцията след мача Джокович бе помолен да коментира кой е най-запомнящият му момент с Григор Димитров през този сезон.

  ”Това беше миналата година, когато си свалихме фланелките на демонстративен мач преди "Уимбълдън". Много се забавлявахме. Григор Димитров е страхотно момче и талантлив играч, който има нужния потенциал за спечелване на турнир от Големия шлем. Той вече се приближава до тази цел и достигна до полуфиналите на "Уимбълдън". Мисля, че точно това бе най-запомнящият ни спомен през този сезон, тъй като се изправихме един срещу друг в тричасов мач, в който и двамата играхме на върха на възможностите си."

Новак Джокович не изневери на стила си и отново се изказа атрактивно пред журналистите.

"Димитров е много талантлив, красив, добре говори английски. Има си приятелка - Мария Шарапова. За какво още може да мечтае? И е българин", с усмивка завърши световният №1.