на живо

Джокович и Надал спорят на полуфинала на Индиън Уелс

Французин затрудни световният номер 1

Getty Images

Новак Джокович и Рафаел Надал ще си съперничат за място във финала на турнира в Индиън Уелс.

Световният номер 1 победи късно снощи французинът Жо-Вилфред Цонга. Мачът бе изключитлно равностоен, но сърбинът успя да се наложи със 7:6(2), 7:6(2).

Снимка: Getty Images

В първият сет Джокович поведе с 4:2 след пробив и можеше да направи втори, като взе аванс от 40:15 за нов пробив. Но Цонга успя да се върне с няколко добри контриращи удара и взе подаването си, след което върна и пробива при 5:4. Тогава отново Джокович можеше да затвори мача, но Цонга изригна.

Във втората част Джокович водеше с 5:4 и имаше два мач-пойнта в десетия гейм при сервис на Цонга. Французинът пак показа характер, успя да се върне и да изравни за 6:6, което осигури нов тайбрек. Там срещата се разви по сценарий от първия тайбрек, а след 6:2 Цонга прати топката в аут.

В друг четвъртфинал испанецът Рафаел Надал нямаше особени проблеми и се наложи над Кей Нишикори с 6:4, 6:3.

Снимка: Getty Images

Бившият номер 1 изоставаше с 1:3 в първата част, но след това направи невероятна серия, спечелвайки пет гейма от шест възможни и поведе с 1:0 сета за 45 минути. В началото на втория сет Надал направи гросмайсторски ход, като взе ранен пробив и поведе с 4:2. След това Нишикори върна за 3:4, но испанецът веднага се реабилитира и след втория си пробив, завърши мача със свой сервис.

Джокович и Надал ще се срещнат за 48-ми път в турнирите на АТР, като сърбинът има минимално предимство в съперничеството им. Той е постигнал 24 победи, а Надал – 23.

В другия полуфинал Милош Раонич излиза срещу Давид Гофен.  Мачът между двамата ще стартира в 20:00 часа тази вечер. Веднага след тях на корта ще излязат Джокович и Надал.