на живо

Джокович отново на корта: Въпреки всичко, искам да играя в Мелбърн (ВИДЕО)

Тенисистът с първо послание след освобождаването му

Световният номер 1 в тениса - Новак Джокович, заяви, че ще остане в Австралия и ще участва в първия за годината турнир от Големия шлем. В кратко съобщение в социалните мрежи сърбинът благодари за подкрепата на феновете през изминалата седмица, когато беше настанен в хотел за мигранти, тъй като местните власти не признаха визата му заради липса на ваксинация.

Часове, след като съдът в Австралия обяви този акт за незаконосъобразен, Ноле се завърна на корта, където проведе тренировка, а от нея качи снимка в социалните мрежи.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

"Благодарен съм, че съдията реши да ми върне визата за пребиваване в Австралия. Въпреки всичко, което ми се случи през миналата седмица, искам да остана и да участвам на Откритото първенство на Австралия. Оставам концентриран върху тениса. Пристигнах тук, за да участвам в един от най-важните турнири в историята, който със сигурност е най-успешен за мен. Засега само това мога да напиша и да благодаря на всички по света, които ми оказаха подкрепа и ми дадоха сила да остана себе си", пише той.

Снимка: Reuters

Джокович е 9-кратен шампион на Откритото първенство по тенис на Австралия. В момента той, Рафаел Надал и Роджър Федерер имат еднакъв брой титли - 20, от най-важните надпревари през сезона.

Продължава да съществува възможност сърбинът да бъде екстрадиран, ако австралийският министър по емиграцията едностранно прекрати визата му. Властите в страната заявиха, че той обмисля такава възможност, но все още не е ясно дали ще я използва.