на живо

Джокович - първият с 6 Мастърс титли в един сезон

Новак Джокович - Анди Мъри 6-2 6-4 на финала в Париж

Getty Images/Guliver Photos

Новак Джокович е новият-стар шампион на „Мастърс 1000” турнира в Париж. На финала водачът в световната ранглиста се наложи с 6-2, 6-4 над втория схемата Анди Мъри след малко повече от час и половина игра.

С малки изключение, основно в няколко гейма в средата на втория сет, срещата премина изцяло под превъзходството на Джокович. Сърбинът взе първата част след два пробива, а също толкова осъществи и през втория сет. Там Мъри все пак успя веднъж да се справи с подаването на съперника си, но за повече днес шотландецът нямаше аргументи.

Благодарение на успеха Джокович спечели турнира в „Берси” за трети пореден и общо 4-ти път, което е абсолютен рекорд в историята на надпреварата.

Рекордите обаче не спират дотук. Ноле спечели 6-ти трофей от „Мастърс 1000” сериите през годината, което също се случва за първи път в историята. Общо от началото на сезона сърбинът вече има 10 трофея. Общо в кариерата си Джокович вече има 58 титли.

След седмица Джокович, както и останалата част от Топ 8 в АТР, ще приключи сезона с участие на финалния турнир в Лондон, където също е действащ шампион.