на живо

Джокович посвети молитва на хората по света

Световният номер 1 прекарва времето си с най-близките

Reuters

С молитва за здраве и насоки да си останат у дома - така световният номер 1 в тениса Новак Джокович се обърна към своите последователи в социалните мрежи.

Сърбинът разкри, че в време на пандемия от коронавирус се намира вкъщи, заедно със семейството си - съпругата си Йелена и децата си Стефан и Тара.

В своето послание той заяви, че намира и позитиви в социалната изолация, която е наложителна, за да може вирусът да бъде преборен по-бързо. Ноле разкри, че му липсват разходките и тренировките, които са се превърнали в ежедневие за всеки тенисист. Но сега има възможност да прекара повече време с любимите хора, за които често няма време.

"За такова време, прекарано вкъщи, винаги трябва да се направят усилия. Сега ситуацията ни подсказва, че трябва да се грижим за себе си. Да намерим мир, да се упражняваме да имаме позитивни мисли по-често, да се молим, да търсим спокойствие, да пишем, да четем, да пеем, да свирим, да играем", пише Джокович.

В момента на сърбина не му се налага да мисли за тенис, тъй като всички турнири са отложени за след 7 юни, а ранглистите са "замразени".

Джокович публикува снимка и на лекари от Сърбия, които призовават хората да останат по домовете си.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

#stayhome

Публикация, споделена от Novak Djokovic (@djokernole) на

bTV призовава: останете си вкъщи!