на живо

Джокович потвърди: Ще играя на Откритото първенство на САЩ

Световният номер 1 ще участва и на турнира в Синсинати

Reuters

Добри новини за феновете на тениса. Световният номер 1 Новак Джокович се завръща на корта, при това за Откритото първенство на САЩ. Първият турнир от Големия шлем, който се организира след пандемията от коронавирус, трябва да започне на 31 август.

С публикация в социалните мрежи Ноле заяви, че не е взел лесно решението да се включи в турнира и да пътува отвъд Океана, но се вълнува за предстоящите мачове. 

"Наясно съм, че нещата ще бъдат сложни заради спазването на протоколите и всички мерки, които са взети, за да опазят здравето на тенисистите и персонала в Ню Йорк. Но въпреки това, тренирах усърдно, във форма съм и се адаптирах към новите условия. Направих всички тестове, за да съм сигурен, че съм напълно възстановен и се завръщам на корта с единственото желание да покажа най-доброто от себе си", пише Джокович.

Джокович, който е печелил турнира 3 пъти, ще играе в Ню Йорк без най-големите си конкуренти. Рафаел Надал заяви, че няма да пътува за САЩ, а Роджър Федерер ще пропусне цялата година, за да се възстанови от операция.

В съобщението си сърбинът съобщава, че преди да се впусне в надпреварата за титла от Големия шлем, ще излезе на корта в Синсинати. Надпреварата там е от 20 до 28 август.

Джокович и съпругата му Йелена обявиха, че са заразени с COVID-19 след организирания от сърбина демонстративен турнир в страните от бивша Югославия. Първият заразен сред участниците в надпреварата беше Григор Димитров.