на живо

Джокович приветства подкрепящите го пред хотела със сърце (ВИДЕО)

Кратко видео на тенисиста се появи в социалните мрежи

Reuters

Новак Джокович се появи за първи път, след като беше настанен в хотел за бежанци в Австралия. Поне това твърди човекът, публикувал кратко видео в Туитър. 

На клипа се вижда силует на човек, който прави сърчице с ръце. Смята се, че това е сръбският тенисист, който приветства събралите се пред сградата хора, които го подкрепят.

Джокович беше настанен в изолирания хотел, след като не беше допуснат на територията на Австралия. В понеделник (10 януари) ще бъде решено дали той да бъде депортиран.

Преди дни световният номер 1 в тениса обяви, че е получил специално медицинско разрешение да играе на първия за годината турнир от Големия шлем. При пристигането си в Австралия обаче той беше задържан и прекара 9 часа на летището, а местните власти твърдят, че визата му е сгрешена. 

Снимка: Reuters

Стотици хора от сръбски произход се събраха пред сградата, за да подкрепят Джокович. Те, както и семейството на тенисиста, твърдят, че австралийските власти се опитват да унижат най-великия тенисист на света и да му попречат да стане лидер по спечелени титли от Големия шлем. В момента той, Рафаел Надал и Роджър Федерер имат по 20 титли.