на живо

Джокович: Ще ви обясня какво се случи през следващата седмица!

Тенисистът се срещна с президента на Сърбия Александър Вучич

Instagram

Новак Джокович ще говори пред медиите за случилото се в Австралия през следващата седмица. Това обяви тенисистът, който все още оглавява световната ранглиста, по време на срещата си със сръбския президент Александър Вучич. 

Той си постави срок от 7 до 10 дни, в които да разкрие своята гледна точка за депортацията си. 

"Не съм давал изявления за случилото се в Австралия. Моля медиите да бъдат търпеливи. В следващите 7 до 10 дни ще имам официално съобщение", заяви той.

Джокович опита да влезе в Австралия, за да участва в първия за годината турнир от Големия шлем, получавайки виза, въпреки че не е ваксиниран, но наскоро е бил заразен с коронавирус. Впоследствие той беше настанен в хотел за мигранти, визата му анулирана от министъра по миграционните въпроси, а той пратен обратно в родината си. 

Сърбинът не успя да защитава титлата си от Откритото първенство на Австралия, а шампион стана Рафаел Надал, който излезе начело на класацията за най-много титли от Големия шлем - 21. Ноле и Роджър Федерер остават с 20.

На срещата с президента Джокович благодари на сърбите за подкрепата в трудния за него момент.

"Благодаря за всичко. Благодаря за топлото отношение. Днес исках да се видим, защото имам нужда да благодаря на всички за подкрепата по време тежките събития в Австралия. Имах огромната подкрепа на Сърбия, много хора ми пращаха постоянно окуражаващи съобщения. Вие, като президент на Сърбия, не бяхте длъжен да ми оказвате такава подкрепа, но искам да знаете, че съм ви много благодарен за нея. Поставихте себе си в компрометираща позиция, но ще го запомня. Връзката ми и отношенията ми със сръбския народ са все по-силни. Обстоятелствата показаха, че тази връзка ще е вечна", заяви Джокович. 

Вучич не пропусна да сподели ласкателства за своя гост.

"Посрещал съм големи държавници, много пъти съм бил домакин на Путин, но такова нещо отдавна не съм виждал. Тук е някой по-велик от нас и искам да му благодаря затова. Искам да му благодаря за всичко, което направи за нашата страна. От 10 години съм във властта на различни позиции и знам каква голяма звезда е", направи въведение той.

"Надяваме се, че ще изпреварите Надал по брой титли. Радваме се, че сте на първо място толкова години и няма как да ви свалят от там. Искаме да помогнем за по-нататъшното развитие на тениса в Сърбия. След 10 години искаме да има нови деца, които ще играят за сръбското знаме", заяви още Вучич.