на живо

Джокович си осигури среща с Федерер

Сърбинът отвя Кей Нишикори с 3:0 сета

БГНЕС

Защитаващият титлата си Новак Джокович се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис. Поставеният под №1 Джокович не даде особени шансове на седмия в схемата Кей Нишикори и стигна до успеха с 6:3; 6:2; 6:4 след малко повече от два часа игра. Така сърбинът взе реванш за поражението си от Нишикори на полуфиналите на Откритото първенство на САЩ през 2014 година.

Двубоят започна равностойно, но в шестия гейм японецът пропиля преднина от 40:0 при собствен сервис и в крайна сметка след двойна грешка допусна пробив, а Джокович удържа аванса си до края на първия сет.

Във втората част сърбинът дръпна с 5:1 и в последствие нямаше особени проблеми. В третия сет Нишикори дръпна с 3:1, но Джокович направи серия от четири поредни гейма, за да стигне до крайната победа.

"Имах представа какво да очаквам и какво трябва да направя. Той играе много бързо. Знаех, че трябва да удържа на напора му в началото на разиграванията от основната линия и при всяка възможност да навлизам в корта и да контролирам точките. Получи се. Нещата се развиха комфортно за мен във всеки един от трите сета" - заяви след срещатаДжокович.

В спор за място на финала Джокович ще играе срещу четирикратния шампион и номер 3 в схемата Роджър Федерер. Това ще бъде 45-ят сблъсък между двамата, като до момента са си разменили по 22 победи.