на живо

Джокович тренира в Ниш. Мечтае за сръбска скара

Бившият номер 1 в световния тенис се присъедини към отбора на страната си за Купа "Дейвис"

Световният номер 2 в тениса - Новак Джокович, изрази искрените си съжаления, че няма да може да се поглези с ястия на прочутите майстори на скарата в Ниш. Вместо това той ще трябва да спазва режим на хранене, за да може да помогне на националния отбор на Сърбия да се представи добре на предстоящата Купа "Дейвис".

Джокович отпадна във втория кръг на Откритото първенство на Австралия от 117-ия в света Денис Истомин. След това тенисистът си взе кратка почивка, а от понеделник (30 януари) тренира със сънародниците си в нишката зала "Чаир".

"Радостен съм, че тренираме именно тук. Поздравявам новия ни селекционер Ненад Зимонич. Щастлив съм, че отново съм заедно с момчетата. Липсва ми само Янко Типсаревич, но той има основателна причина. Чух, че атмосферата тук е невероятно и се надявам, че феновете в Ниш ще ни подкрепят. За жалост обаче няма да мога да опитам от прословутите ви специалитети на скара", пошегува се Ноле на първата си пресконференция пред сръбските медии.

Сърбия играе срещу Русия от 3 до 5 февруари в сблъсък от Световната група на неофициалното световно отборно първенство по тенис за мъже. Мачовете ще се играят в Ниш.

Зимонич заяви, че всичките му състезатели са здрави, а присъствието на Джокович ще привлече повече публика за мачовете.

Преди да се впусне в състезателни двубой, сърбинът откри детска градина в квартал Медошевац. Фондацията на тенисиста е осигурила цялото обзавеждане и помагала за малчуганите.