на живо

Джошуа: Главата на Такам е от цимент, ще издържи поне 10 рунда

Той ще се бие във враждебна среда и няма какво да губи, предупреди шампионът

Макар че е безспорен фаворит в предстоящия сблъсък с Карлос Такам, световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа се подготвя за дълга и изтощителна битка на "Принсипалити Стейдиъм" в събота. Британецът научи, че трябва да се изправи срещу камерунеца, едва миналата седмица. Дотогава той се готвеше за двубой с Кубрат Пулев, който обаче се отказа заради разкъсан мускул.

Експертите са категорични - Джошуа би трябвало да нокаутира Такам и да продължи безгрешната си кариера при професионалистите. Антъни обаче настоява, че победата му няма да дойде никак лесно.

"Карлос е корав боксьор. Сега ще бъде още по-корав, защото ще се бие на вражеска територия - анализира шампионът пред "Скай Спортс". - Той просто няма какво да губи и ще даде всичко от себе си. Хората постоянно ме питат: "Джош, в кой рунд?" Какъв рунд? Мисля, че ще прекараме на ринга между 10 и 12 рунда, защото главата на този човек е като циментов блок".

Джошуа се нуждаеше от 11 части, за да повали Владимир Кличко в последния си мач. Само двама от общо 18-те му предишни съперници обаче издържаха повече от 3 рунда.