на живо

Джошуа и Фюри очи в очи в Марбея. Обещаха си мач през 2021 г. (СНИМКА)

"Задължително трябва първо да победиш Пулев", заяви Тайсън

Цял свят мечтае за боксов сблъсък между шампиона на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO) Антъни Джошуа и Тайсън Фюри, който е носител на пояса на Световния боксов съвет (WBC). Победителят от него ще бъде обявен за абсолютен световен шампион в тежка категория.

Всъщност двамата шампиони вече се изправиха очи в очи. Съвсем случайно. По време на почивките си в Марбея. И Джошуа, и Фюри отмарят в известния испански курорт. А съдбата така се завъртя, че ги събра на една... улица.

 
 
 
View this post on Instagram

Sweeeeeeeeeeeet Caroline!! Ohhhh ohhh ohhhhh

A post shared by Anthony Joshua (@anthonyjoshua) on

Преди дни Ей Джей публикува снимка, в която се вижда, че, докато пресича, се е натъкнал на своя конкурент, който управлява автомобила си. Двамата си размениха и няколко думи, но в любезен тон.

Промоутърът на Джошуа Еди Хърн разкри пред британското издание "Сън", че срещата не е нагласена. "Ей Джей се разхождаше, Фюри отби до него, отвори прозореца и каза: "Добрееее", разказва един от най-близките хора на Джошуа.

Фюри казал на другия шампион "Задължително трябва да победих Кубрат Пулев", а Ей Джей отговорил: "Задължително трябва да победиш Дионтей Уйлдър".

А след това са си обещали: "Ще се видим следващата година".

Преди да се изправят един срещу друг, двамата шампиони трябва да победят в други мачове. Джошуа трябва да защитава титлата си на IBF срещу задължителния претендент Кубрат Пулев. Мачът беше насрочен за лятото на 2020 г., но след това отменен заради пандемията от коронавирус. Все още няма нова дата за сблъсъка.

Фюри пък ще се качи на ринга за трети път срещу Дионтей Уайлдър. Двамата са се договорили за условията, като се очаква мачът да се състои в края на 2020 г.