на живо

Джошуа и Кличко: Сега е идеалният момент! (ГАЛЕРИЯ и ВИДЕО)

Двамата боксьори промотираха предстоящата битка в Ню Йорк

Антъни Джошуа и Владимир Кличко за пореден път демонстрираха отличните си отношения преди сблъсъка за световната титла в тежка категория. Двубоят ще се играе на 29 април пред рекордните 90 000 зрители на "Уембли". Британецът и украинецът промотираха дългоочакваното събитие в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк.

Кличко не скри, че е обсебен от идеята да се върне на трона. "Целта ми е само една - да стана трикратен световен шампион", подчерта украинецът.

В предстоящия двубой Джошуа ще защитава пояса си на Международната боксова федерация, а допълнителен залог ще бъдат вакантните титли на Световната боксова асоциация и Международния боксов съвет.
Антъни - олимпийски шампион от Лондон 2012, е с безупречен актив от 18 нокаута в 18 срещи. Владимир, който следващия месец ще навърши 41 години, има 64 победи и 4 поражения в 20-годишната си забележителна кариера.

"За мен няма значение, че ще се боксирам пред 90 000 зрители. Задачата ми остава все същата - да побеждавам. В никакъв случай не смятам, че е твърде рано за подобна битка", категоричен бе Джошуа. "Това е идеалният момент и за двама ни. След три години той ще бъде твърде добър, а аз - прекалено стар", добави Кличко.

Той не познаваше вкуса на загубата в продължение на 11 години, преди да отстъпи пред британеца Тайсън Фюри през 2015 г.