на живо

Джошуа и Кличко в сблъсък за 50 млн. евро

Мачът на 29 април 2017 г. ще се превърне в най-скъпия боксов двубой в историята на Великобритания

Reuters

Дългоочакваният сблъсък между Антъни Джошуа и Владимир Кличко ще бъде на стойност 50 млн. евро - своеобразен рекорд в историята на бокса във Великобритания.

Британецът ще спечели най-малко 12 млн. евро, а битката за поясите на IBF, WBA и IBO по всяка вероятност ще се помни дълго.

Снимка: Reuters

Промоутърът на световния шампион - Еди Херн, се надява мачът на 29 април да генерира рекордните милион и половина закупувания на право за гледане на двубоя по платения канал на Sky. Освен това той вярва, че "Уембли" ще приеме 90 хил. зрители и така ще подобри досегашното върхово постижение от 80 хил. души на мача Фрок - Гроувс II през май 2014 г.

Телевизионните права за излъчването се оценяват на повече от 35 млн. евро, което пък ще подобри рекорда от двубоя Фрок - Гроувс II (26 млн. евро).

"Това ще бъде уникален мач - двама олимпийски шампиони, двама мъже, които се намират на различни етапи от професионалната си кариера", каза промоутърът.

Снимка: Reuters

Херн съобщи, че едва няколко часа преди двубоя между Джошуа и Молина се е съгласил на сблъсъка с Кличко през 2017 г. 

18-ият успех на Краля на нокаутите бе изгледан на живо от бъдещия му съперник, който бе и първият, поздравил го след убедителната победа над американеца.