на живо

Джошуа към Уайлдър: Бейби, избери къде да те нокаутирам!

Британецът хвърли ръкавицата към шампиона на WBC

Reuters

Световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа хвърли ръкавицата към Дионтей Уайлдър след победата си над Джоузеф Паркър. 28-годишният британец, който вече е носител на четири от петте пояса в тежка категория, призова американеца да направят обединителен мач за титлите във всички версии.

След като тази нощ Джошуа победи Джоузеф Паркър по точки и вече притежава поясите на WBA, IBF, IBO и WBO, му остана само този на WBC, който е в ръцете на Уайлдър.

"Искам да стана абсолютен световен шампион! От 21 мача в кариерата ми, шест са за титла. Не се хваля, това са цифрите. Не мога да говоря предварително за мач с Дионтей Уайлдър, тъй като трябват преговори между моя екип и неговия", заяви Джошуа.

"Аз съм готов да се бия с Уайлдър на всяко място по света. Хайде, бейби, да го направим! Сериозен съм! В предишни години британски боксьори е трябвало да ходят до Америка, за да се бият, но сега другите ще идват тук. Оставаме – на "Уембли" или Кардиф, но ще се бием тук. Да си изберат място и Уайлдър да се качи на ринга, а аз ще го нокаутирам", закани се Джошуа.

Снимка: Reuters

Той направи и кратък коментар на двубоя си срещу Паркър.

"Стратегията ми беше да ползвам левия си прав. Дясната ми ръка може да ми помогне да съм шампион в махалата, но левият ми прав ме прави световен шампион. За първи път играя 12 рунда. Все пак Паркър е световен шампион. Уайлдър или Фюри, един от тях искам да е следващият ми съперник", добави 28-годишният олимпийски шампион от Лондон 2012.