на живо

Джошуа: Малко невнимание срещу Пулев и ще се озова на пода

Световният шампион определи мача с българина като "непридвидим"

Reuters

Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа изрази леки притеснения преди двубоя си срещу Кубрат Пулев на 28 октомври. Британецът ще се изправи срещу Кобрата на ринга на "Милениум Стейдиъм" в Кардиф в опит да защити поясите си на Mеждунарoдната боксова федерация (IBF), Международната боксова организация (IBO) и Световната боксова асоциация (WBA).

Пред журналисти Джошуа определи предстоящия мач като "непридвидим".

"Говорим за бокс в тежка категория, няма лесни мачове и съперници. Едно невнимание и всеки е способен да те прати на пода", каза британецът.

Междувременно специализираният боксов сайт World Boxing News публикува обширна статия, в която дава своята прогноза за предстоящия сблъсък.

Според изданието Джошуа ще спечели категорично 20-ата си победа на професионалния ринг. Все пак анализаторите не отписват напълно шансовете на Пулев да постигне изненадата на века.

"Като хора, които разчитат на физическото присъствие и статистиките, трябва да признаем, че Антъни Джошуа ще продължи победната си серия от 19 мача. Най-вероятно той ще стигне до 20-а победа с нокаут над по-възрастния Кубрат Пулев.

Това трябва да се случи на база на всички данни, които имаме. Но кой знае? Може би това ще бъде изненадата на века", пише изданието.