на живо

Джошуа мисли за Фюри. Иска мач с него във Великобритания

Шампионът е готов да отхвърли оферта за 150 млн. паунда от Саудитска Арабия

Reuters

Въпреки че все още не е уточнил всички подробности по предстоящата си среща със задължителния претендент за титлата в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) Кубрат Пулев, шампионът Антъни Джошуа вече обмисля нов мач.

Пред британското издание "Сън" той заяви, че има намерение да се качи на ринга срещу Тайсън Фюри, при това държи срещата да е във Великобритания - родната страна и на двамата боксьори. 

Условия разбира се не липсват. Първо Фюри трябва да победи шампиона на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър в реванша на 22 февруари, а Джошуа да се справи с Пулев. Тогава двамата британци могат да се изправят един срещу друг в мач, който ще обедини всички титли в тежка категория в бокса.

"Мисля, че такъв мач трябва да се проведе във Великобритания. Но не зная кое съоръжение може да побере този мега сблъсък. Винаги казвам, че искам Фюри да победи, защото искам да се бия с него. Ако такъв мач се провежда в Америка, тогава нека Уайлдър да победи и ще го организираме там. Има повече логика в това британец да се изправи срещу американец в САЩ, но британец срещу британец... трябва да е тук", разсъждава Джошуа.

Снимка: Instagram

Самият Фюри коментира, че достойна арена на мач за обединение на титлите би бил Лас Вегас.

"Ако Фюри иска да се изправи срещу мен в Лас Вегас, ще трябва да преговаряме. За мен е по-логично домакин да е Лондон или Манчестър", добави Джошуа.

Преди дни промоутърът на Джошуа Еди Хърн заяви, че има оферта за такъв мач от Саудитска Арабия и тя е на стойност 150 млн. паунда.

Снимка: Reuters

"Стремя се към такъв мач. Иска ми се да бъда абсолютен шампион, но този процес е дълъг. Ако стане, добре. Ако не стане - ще знам, че съм направил всичко по силите си. Това е боксът. Трябва и да печеля пари от него, защото има хора, за които да се грижа, искам да вложа и в благотворителни каузи. Не мога да правя друго. Решил съм да се занимавам с това, само това мога" разсъждава Джошуа.

Британецът дава предимство на своя сънародник в мача Фюри - Уайлдър, който ще се проведе на 22 февруари.

"Фюри ще победи. Предишния път беше доста близо и не мисля, че ще сбърка отново. Завършиха наравно, беше доста оспорвано, но се надявам, че Фюри ще оправи тази грешка", категоричен е шампионът.

Щабът на Джошуа в момента преговаря с представители на Пулев. Двамата трябва да обявят къде ще се проведе срещата помежду им до 14 февруари. Два са основните варианти за място на събитието, които се спрягат в медиите - стадионът на "Тотнъм" и стадионът на "Арсенал". Най-вероятно мачът ще се проведе през юни 2020 г.