на живо

Джошуа срещу Паркър на "Камп Ноу"?

Датата на мача за обединение на титлите ще стане ясна до 2 седмици

Getty Images

Стадионът на "Барселона" "Камп Ноу" може да стане арена на очакваната боксова среща между Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър. Това загатна мениджърът на британеца Еди Хърн.

Двамата боксьори ще излязат един срещу друг за обединяване на световните титли в тежка категория. Джошуа притежава три от тях - на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO). Паркър държи пояса на Световната боксова организация (WBO).

Хърн загатна, че до две седмици всички детайли около събитието ще бъдат уточнени. Очаква се мачът да е в края на март или началото на април.

"Причината да предложа Барселона е, защото знам, че англичаните обичат да ходят в Испания и ще има много чужденци. Те може би нямат нужда от туристи. Вероятно дори си мислят, че имат твърде много. Но един мач такъв мач извън туристическия сезон ще би се отразил добре икономически", каза Хигинс пред "Скай спортс".

"Камп Ноу" има капацитет от 99 000 зрители, като това ще направи мача най-посетеният в историята на бокса. 

Снимка: Reuters

От щаба на Джошуа ще се опитат да се преборят за домакинско предимство, като предложат мачът да бъде организиран във Великобритания.

"Има варианти - стадион "Милениум" в Кардиф, "Туикънъм" в Лондон. Проблемът е, че много от големите футболни стадиони не искат теренът им да бъде използван в тази част от сезона", обясни Хърн.