на живо

Джошуа срещу Усик през пролетта на 2020 г.

Това обяви известният британски промоутър Еди Хърн

Известният британски промоутър Еди Хърн обяви кога най-вероятно ще се боксират носителят на 4 пояса в тежката категория Антъни Джошуа и абсолютният световен шампион в полутежката Александър Усик.

"Усик първо ще проведе бой през месец май, с който ще дебютира в тежка категория. Вероятно негов съперник ще е Александър Поветкин. След това Александър ще проведе още един бой. А после, най-вероятно, WBO ще го направи задължителен претендент за световната титла на Джошуа. Предполагам, че тяхната битка ще се проведе през пролетта на 2020 г.", каза Хърн.

Преди това Джошуа може да се изправи срещу Кубрат Пулев. Българският боксьор спечели позицията на основен претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF), след като пред българска публика победи Хюи Фюри в края на 2018 г.

Кобрата обаче е доста назад в плануваните срещи на британеца, с който вече веднъж заставаха очи в очи през октомври 2017 г. Тогава Пулев се отказа дни преди дългоочаквания сблъсък заради сериозна контузия.

Вчера, Кубрат, който се готви на високопланинската база Белмекен за мача си на 23 март в САЩ, изрази увереност, че има сили да победи Антъни Джошуа.

Тагове:

@