на живо

Еди Хърн: Мачът Джошуа - Пулев ще е през първата седмица на декември

Най-вероятно събитието ще се състои пред празни трибуни, заяви промоутърът на британеца

Getty Images

Кога ще видим дългоочаквания мач за титлата на Международната боксова федерация (IBF) в тежка категория между шампиона Антъни Джошуа и задължителния претендент за пояса Кубрат Пулев? Според промоутъра на британеца - Еди Хърн, в първата седмица на месец декември 2020 г.!

Пред ESPN той внесе някои разяснения, свързани със срещата, която първоначално беше предвидена за 20 юни, но след това отменена заради пандемията от коронавирус.

"Знаем, че Джошуа ще се боксира веднъж през тази година, така че чакаме най-добрия шанс, за да може да има и публика. Колкото по-късно, толкова по-добре. Но хич не е лесно. Има голям шанс срещата да се състои пред празни трибуни", заяви Хърн.

"И именно защото ще се боксира само веднъж и искаме да направим всичко възможно да е пред публика, най-вероятно мачът ще е през първата седмица на декември", добави той.

Не за първи път Хърн споменава тази възможност. Преди дни той дори посочи две конкретни дати - 5 или 12 декември.

Снимка: Reuters

Мачът първоначално трябваше да се проведе на стадиона на "Тотнъм" в Лондон, но след това се заговори за вариант, в който срещата да се организира в зала "О2". 

"В момента те зависят от разпоредбите на правителството, така че са затворени. Трябва да отворят. Трябва да се разберем с правителството какво ще е разрешено в залите. Дали ще отворят при 50% капацитет? Може и при 100%. Има още много работа за вършене заедно с правителството и с управата на залата", разясни Хърн.

Първоначално срещата между Кубрат Пулев и Антъни Джошу беше насрочена за 20 юни, а след това преместена за 25 юли. Заради пандемията беше отменена и втората дата, като се появи вариант мачът да се проведе през ноември. 

Последният мач на Джошуа беше на 7 декември 2019 г. Тогава той победи Анди Руис в реванш и си върна титлите на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO).

Последният мач на Кубрат Пулев беше на 9 ноември 2019 г. Той победи американеца Райдър Букър в САЩ.