на живо

Един куп наказания след Левски – Литекс

Глобиха двата тима за "ползване на електронни устройства" от наказаните им треньори

Дисциплинарната комисия към БФС наложи няколко наказания на Левски и Литекс след дербито от втория кръг на „А” група. Очаквано със спрени състезателни права за по един мач са капитанът на „сините” Веселин Минев и Кристиян Малинов от Литекс, които получиха червени картони. Същата санкция е приложена и към Йордан Христов от Ботев.

И Левски, и Литекс са глобени с по 2000 лева за „ползване на електронни устройства”. Най-вероятно става дума за телефони, с които треньорите Стойчо Стоев и Люпко Петрович са давали указания на помощниците си. Двамата изгледаха мача от трибуните, тъй като имаха наказания да не водят отборите си от скамейките.

Ето и всички санкции от днес:

„За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22, б.А, и В – ДК наказва  ПФК"Левски" гр. София  с имуществена санкция в размер на 1300 лева.

За хвърленипредмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А–предложение 1- ДК наказва ПФК Левски гр. София с имуществена санкция в размер на 500 лева.

За други нарушения, на основание чл. 34, ал.1, т.6 ДК наказва Елин Топузаков – пом.треньор на ПФК Левски  гр. София с лишаване от право да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и глоба в размер на 500 лева.

За ползване на електронни устройства, на основание чл.34, ал.3 ДК наказва ПФК Левски гр. София с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За нарушение на решение на ДК, на основание чл.34, ал.3 ДК наказва Любко Петрович с глоба в размер на 2000 лева.

За ползване на електронни устройства, на основание чл.34, ал.3 ДК наказва ПФК Литекс гр. Ловеч с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За други нарушения, на основание чл. 34, ал.1, т.6 ДК наказва Гуидо Баур – кондиционен треньор на ПФК Литекс  гр. Ловеч с лишаване от право да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и глоба в размер на 500 лева.

За хвърленипредмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А–предложение 2- ДК наказва ПФК Пирин гр. Благоевград с имуществена санкция в размер на 2000 лева.”