на живо

Един мач наказание за Тиам от "Левски" след нарушението срещу Каранга

"Ботев" без треньора Киров също за една среща. Димов наказан за две

Lap.bg

Футболистът на "Левски" Хали Тиам бе наказан със спиране на правата за 1 мач заради директния червен картон, който си изкара в реванша от полуфиналите за Купата на България срещу ЦСКА.

В средата на второто полувреме сенегалецът влезе грубо в краката на голмайстора на "червените" Фернандо Каранга. Футболистът на ЦСКА опита да продължи участието си в мача, но болката бе прекалено силна. Първоначалните изследвания показват, че бразилецът е със скъсани връзки на коляното.

Освен, че ще почива в следващата среща, Тиам ще трябва да прати и парична глоба от 300 лв. 

Тимът на "Ботев", който отпадна от турнира след драматичен реванш сещу "Славия", също бе наказан от Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз.

В следващия си мач пловдивчани ще са без треньора си Николай Киров, който трябва да плати и 1000 лв. за самоволно излизане на терена. 

Снимка: Lap.bg

Футболистът Пламен Димов е със спрени права за 2 срещи и му е наложена парична глоба от 5000 лв. за обида на длъжностно лице.

Густаво Алфонсо също няма да играе за "Ботев" в следващия мач заради натрупани картони.

Паричните санкции за клубовете обаче не са сериозни. "Ботев" ще се раздели с 2000 лв, "Левски" с 3000 лв, а ЦСКА с 1000 лв.