на живо

Единствените избягали от Алкатраз (СНИМКИ)

Отборът на Ливърпул направи това, което никой никога не е успявал

Футболистите на английския Ливърпул, начело със старши треньора на отбора Юрген Клоп се превърнаха в затворници с кацането си на американска земя.

Снимка: Daily Mail

Остров Алкатрас беше първата забележителност, която "мърсисайдци" посетиха часове след като пристигнаха в Сан Хосе, Калифорния.

Играчите на Клоп пътуваха около 2 километра с ферибот, след което се втурнаха да видят най-известният федерален затвор в САЩ, в който са държани едни от най-опасните престъпници за периода от 1930 до 1963 г. 

Снимка: Daily Mail

Филипе Коутиньо, Роберто Фирмино и Алберто Морено показаха, че са още по-безстрашни като дори влязоха в една от килиите и си направиха снимка зад решетките.

Нападателят Дани Ингс сподели своите емоции от преживяването в своя онлайн дневник за настоящото турне на Ливърпул, в официалния сайт на "мърсисайдци".

"Никога не съм посещавал място с толкова много история като това. Това приключение е важно за нас като колектив, тъй като тези неща помагат на новите попълнения да се приспособят към отбора", каза 24-годишния футболист.

Снимка: Daily Mail

По-рано през деня играчите на Ливърпул проведоха лека тренировка в Станфордския университет. В заниманието взеха участие и завърналите се след Евро 2016 английски национали - Даниел Стъридж, Джордан Хендерсън, Джеймс Милнър, Натаниел Клайн и Адам Лалана.

Английският тим е на турне в САЩ, където ще се включи в турнира "Интернешънъл чемпиънс къп" и ще играе срещу отборите на Челси, Ливърпул и Рома. Всички мачове от турнира можете да гледате по RING, както и на VOYO.BG

За успокоение на Клоп, играчите му успяха да избягат от затвора, от който никой никога не е успявал.