на живо

Едмонд Назарян пред bTV: Вече имам самочувствието да гоня успехите на баща ми

18-годишният син на Армен Назарян направи фурор на европейското първенство за мъже

Едмонд Назарян пред bTV: Вече имам самочувствието да гоня успехите на баща ми

18-годишният Едмонд Назарян върви уверено по стъпките на легендарния си баща. Младокът стана европейски шампион по борба в Рим и то при дебюта си при мъжете.

Едмонд спечели титлата в кат. до 55 кг на класическия стил след успех със 7:3 над действащия шампион Виталий Кабалоев от Русия, а златният му медал е първи за мъжката ни борба от първенство на Стария континент от 2017-а година.

В интервю за bTV след награждаването Едмонд сподели, че е страшно щастлив от успеха, който вече му дава по-голямо самочувствие да гони успехите на именития си баща.

Снимка: бфборба

"Много съм щастлив, че станах европейски шампион. Дадох всичко от себе си, за да дойде резултатът и много се радвам, че успях да вдигна знамето на България. Много съм благодарен на хората, които ме подкрепяха - на треньорите, на баща ми. Искам да поздравя цяла България с този резултат и всички арменци", каза борецът пред bTV.

"Вече имам самочувствието да гоня успехите на баща ми, макар че ще е много трудно. Преди финала той ми каза да се боря докрай, защото това е финал и от мен зависи дали ще взема злато или сребро.", добави Едмонд.